Ingrediënten

  • 600 g zeewolf, gefileerd en zonder huid
  • 2 el bloem
  • 2 el kerriepoeder
  • 6 el olijfolie
  • 1 pot geroosterde paprika (uitlekgewicht 375 g)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 200 ml sterk geconcentreerde kippenbouillon
  • 50 ml slagroom
  • 1 bakje lamsoor
  • 20 g roomboter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook glazig. Voeg de paprika toe met de tijm en de bouillon en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de saus met de staafmixer en zeef het daarna. Verwarm in een schone pan en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de zeewolf in gelijke porties en dep de vis droog. Meng de bloem met de kerriepoeder en haal hier de moten vis doorheen. Schud het overtollige bloemmengsel eraf en verwarm de overige olijfolie. Bak de vis aan op hoog vuur en laat daarna op laag vuur nog enkele minuten rustig garen. Wok ondertussen de lamsoor kort in de roomboter.
  5. Verdeel wat saus over vier borden, leg daarbovenop een stukje zeewolf en garneer met de gewokte lamsoor.

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/