Ingrediënten

  • 350 g ongekleurde gerookte schelvis zonder vel, in stukken van 4 cm
  • 150 g gerookte zalm, in stukjes
  • 5 bosuitjes, witte deel in ringetjes, groene deel in reepjes
  • 500 ml vis- of kippenbouillon
  • 400 g pompoen, geschild, in blokjes
  • 300 ml halfvolle melk
  • 200 ml kookroom
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • klein bosje venkelgroen of dille, gehakt
  • roggebrood besmeerd met boter

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit een scheut olie in een soeppan op laag vuur. Voeg het witte deel van de lente-uitjes met een snufje zout toe en bak 5 minuten.
  2. Voeg de bouillon en pompoen toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Voeg de melk en room toe en laat nog even zonder deksel koken, tot de soep iets dikker is.
  4. Roer de doperwten, schelvis en zalm erdoor en laat op zeer laag vuur staan tot de vis gaar is.
  5. Breng de soep op smaak met zout en peper. Bestrooi met venkelgroen of dille en verdeel over kommen. Serveer er sneetjes rogge- of zuurdesembrood besmeerd met boter bij.

 

Bron
Kalender 2016 met Jamie Magazine

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.