Ingrediënten

  • 2 blikjes roze zalm (à 213 g), uitgelekt
  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 6 el yoghurtdressing (fles)
  • 1 bosui, in ringetjes

Bereiding

  1. Rooster het brood in de broodrooster. Kook de eieren in 8 min hard. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de bacon knapperig uit. Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  2. Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Beleg het brood met 4 slablaadjes, de tomaat en de ui. Leg er de bacon en helft van de zalm op. Schep er 3 el dressing op en bestrooi met zout en peper naar smaak. Dek af met 4 sneden brood.
  3. Maak een 2e laag met de laatste 4 slablaadjes, de plakjes ei, de rest van de zalm, de laatste 3 el dressing en de bosui. Bestrooi met zout en peper en dek af met de laatste 4 sneden brood. Steek de zalmclubs vast met een prikker.

Tip

Vervang voor een extra hartige smaak de bacon door 100 g gerookte spekreepjes. Deze zalmclub is ook lekker met caesardressing!

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.