Ingrediënten

  • 12 grote gamba’s, rauw en gepeld
  • 2 el bruine suiker
  • citroenrasp van ½ citroen
  • 4 teentjes knoflook geperst of fijngesneden
  • ½ kopje verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum, peterselie, oregano, tijm
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • 4 el olijfolie
  • zeezout

Bereiding

  1. Meng eerst alle ingrediënten voor de marinade doorelkaar en leg de gamba’s erin. Leg het in de koelkast en laat minimaal 3 uur intrekken.
  2. Bak dit alles, in een grote pan (ongeveer 3 minuten) of schep het in een ovenschaal en zet het voor ca 15 minuten op 220°C in de oven. Roer tussendoor even een keer om.

 

Tip

Serveer met wat brood zodat je lekker kunt dippen in de knoflookolie.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.