Ingrediënten

  • 200 g tonijn in 2 stukken
  • 250 g haricots verts
  • 2 gekookte eieren
  • 3 gekookte krieltjes in de schil (naar wens)
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (220°C) totdat ze goed krokant zijn. Wrijf een gepelde knoflookteen uit over het krokante brood.
  2. Kook de haricots verts heel kort zodat ze goed krokant zijn en fris van kleur. Snijd de krieltjes in kleine partjes. Snijd de eieren in mooie strakke plakjes met een ei-snijder.
  3. Smeer de tonijn in met olijfolie. Grill de tonijn heel kort aan beide zijden in een hete grillpan. Snijd de tonijn direct op een koude snijplank in repen van iets minder dan een centimeter. Leg de stukken uit elkaar zodat je doorgaren voorkomt.
  4. Beleg de bruschetta met een handje haricots verts en wat stukken tonijn. Garneer daarna met wat ei en krieltjes. Maak af met royaal olijfolie, vlokken zeezout en flink wat peper uit de molen.

 

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.