Ingrediënten

  • 500 g wilde sockeye zalm, gesneden in dunne plakken
  • 1 kg venkel
  • 400 g uien
  • 1 tl venkelzaadjes
  • 1 l visbouillon (van 1 visbouillonblokje)
  • 125 ml slagroom
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de venkelknollen in repen, verwijder de stelen en bewaar het loof voor de garnering. Maak de uien schoon en snijd deze ook in ringen.
  2. Warm enkele eetlepels olijfolie in de pan op en bak hierin het venkelzaad aan. Voeg dan de venkel en de uien toe en braad deze aan. Zorg dat het niet bruin wordt in verband met de kleur van de soep. Haal intussen de zalm vast uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen.
  3. Voeg de bouillon aan de venkel en de uien toe en laat 30 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep tot een gladde massa. Voeg 3 tot 4 eetlepels slagroom toe voor het opdienen. Verdeel de plakken zalm over 4 diepe borden. Schenk de warme soep erop (de zalm gaart dan mooi snel door en krijgt een mooie rosé kleur). Garneer met nog wat peper en venkelloof of dille.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.