Ingrediënten

  • Voor de spinazie ricotta massa:
  • 250 g ricotta
  • 500 g spinazie, geblancheerd en uitgeknepen
  • 50 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • hand gepelde Hollandse garnalen naar smaak
  • peper zout en snufje nootmuskaat
  • Voor het pasta deeg:
  • 100 g fijne Italiaanse bloem
  • 400 g bloem
  • 6 eieren
  • 4 g zout
  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Bereiding

Voor de spinazie-ricotta massa:

  1. Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, gesneden spinazie, Parmezaan en de garnalen toevoegen. Breng het geheel op smaak en bewaar het in de koeling.
  2. Vervolgens de boter op laag vuur laten kleuren. Heeft de boter de geur van nootjes deze dan van het vuur halen en zeven door een fijne zeef of door een keukenpapiertje. Breng de beurre noisette verder op smaak met zout, peper en een druppel citroensap.

Voor het pasta deeg:

  1. Alles goed mengen tot een deeg, dan 2 x vacumeren (luchtdicht verpakken) of minimaal 1 nacht laten rusten in de koelkast.
  2. Het pastadeeg uitrollen op pastamachine en vullen met de spinazie ricotta massa en daarna afkoken in zout water met olijfolie.
  3. Serveer de ravioli direct met de beurre noisette, geplukte kervel en als extra garnering nog wat half gepelde roze garnaaltjes op de ravioli en het bord toevoegen.
Bron
Bron: Restaurant "O" Maastricht

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.