Ingrediënten

  • 8 wijtingfilets zonder huid à 75 g
  • 300 g witte rijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gembersiroop
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 2 el sojasaus
  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de gembersiroop toe.
  2. Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en breng aan de kook. Voeg de sojasaus toe en stoof de saus 5 minuten zachtjes.
  3. Kook de broccoli in water met zout in 6 minuten beetgaar. Leg de wijtingfilets in de tomatensaus en stoof ze in 5 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de wijtingfilets met de tomaten-sojasaus over en bestrooi met de peterselie. Serveer met de broccoli.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.