Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet zonder huid, in blokjes
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 600 g trostomaten, in plakjes
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 4 eieren
  • 125 g mascarpone
  • 3 el basilicum, in reepjes + handvol als garnering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm (24 cm ø) met de deegplakjes. Verdeel de kabeljauwfilet over de bodem en bestrooi met zout en peper. Leg er de plakjes tomaat en mozzarella dakpansgewijs op.
  2. Klop de eieren los. Roer de mascarpone los en klop door de eieren. Voeg de reepjes basilicum en zout en peper naar smaak toe. Schenk het eimengsel in de taartbodem.
  3. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de quiche uit de oven met een handje basilicumblaadjes.

Tip

Besmeer de deegbodem dun met pesto en leg er dan de kabeljauwfilet op. Geef er nog een frisse rucolasalade bij.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.