Ingrediënten

  • 4 zeewolffilets à 150 g
  • 5 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 250 g cherrytomaatjes, in stukjes
  • 1 blik linzen (425 ml), uitgelekt
  • 2 tl harissa
  • chilipeper met molen
  • 3 el koriander, grof gehakt
  • 1 limoen, in partjes

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de courgette toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaatjes erdoor en bak nog 3 minuten.
  2. Verhit in een andere koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de zeewolffilets met zout en peper en bak ze in 6 minuten aan beide kanten bruin en net gaar.
  3. Schep intussen de linzen en harissa door de groenten en warm 2-3 minuten mee. Voeg zout naar smaak toe.
  4. Schep de linzen op 4 borden. Leg er de zeewolffilets bij. Bestrooi met chilipeper en koriander naar smaak. Geef er de partjes limoen bij.

Tip

Serveer er nog wat Turks brood bij.

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/