Ingrediënten

  • 400 g koolvisfilet (diepvries), ontdooid en in blokjes
  • 300 g pandanrijst
  • 2 el olie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 preien, in ringetjes
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • handvol basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de prei toe en bak 2 minuten mee.
  2. Schep de currypasta erdoor en bak 1 minuut, tot de geuren vrijkomen.
  3. Schenk de kokosmelk erbij en breng tegen de kook. Draai het vuur laag. Leg de koolvis in de curry en stoof in 6 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep de rijst op 4 borden en verdeel de curry erover. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Tip

Vervang de prei door courgette of paprika. Broccoli, sperziebonen en groene asperges zijn ook heerlijk, kook deze groenten eerst 4 minuten voor.

Koolvis

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).

Alles over Koolvis

Koolvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
80 kcal
/
333 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
17.20 g.