Ingrediënten

  • 600 g sardines, schoongemaakt
  • 2 sneden wit casinobrood, zonder korst
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl kappertjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 citroenen
  • handvol basilicumblaadjes
  • 1 (tomaten)ciabatta, voor erbij

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Leg de sardines in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal.
  2. Maal het brood met de knoflook in een keukenmachine of de hakmolen van de staafmixer fijn. Strooi het knoflookkruim met de kappertjes en zout en peper naar smaak over de sardines. Besprenkel met het sap van 1 citroen en de olijfolie. Snijd de laatste citroen in partjes en leg bij de sardines.
  3. Rooster de sardines in de voorverwarmde oven 15 minuten, tot ze gaar en het broodkruim goudbruin en krokant is.
  4. Verdeel de sardines over 4 borden. Maak ze af met een extra straaltje olijfolie en de basilicumblaadjes.

Serveer met de geroosterde partjes citroen en ciabatta.

Tip

Vervang de citroen ook eens door limoen, grapefruit of sinaasappel.

Sardine

Sardine is al jaren een populair visje in de landen rond de Middellandse Zee. Het is een haringachtige die qua uiterlijk en smaak veel op de haring lijkt en grote, makkelijk loslatende schubben heeft.

Alles over Sardine

Sardine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
115 kcal
/
485 kj
Vetten:
4.20 g.
Eiwitten:
19.40 g.