Ingrediënten

  • 600 g tarbotfilet zonder vel
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 150 g snijbonen, in reepjes
  • 1 buisje saffraan (inhoud 0,05 g)
  • 125 ml droge sherry
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 75 g zwarte olijven, zonder pit
  • 275 g gele rijst
  • 2 el fijngehakte peterselie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit in een braad- of hapjespan de olijfolie. Fruit de knoflook. Bak de paprika en snijbonen 2 minuten mee. Voeg de saffraan en sherry toe en kook 2 minuten zachtjes. Voeg de tomaten met het sap en de olijven toe. Breng aan de kook.
  2. Druk de tomaten met een spatel fijn. Laat de tomatensaus 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  3. Leg de tarbotfilet in de tomatensaus. Stoof de vis met de deksel op de pan in 8 minuten zachtjes gaar. Bestrooi het vispannetje met de peterselie en serveer met de rijst.

Tip

Vervang de helft van de tarbotfilet door schelvis- of kabeljauwfilet.

Tarbot

Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.

Alles over Tarbot

Tarbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
84 kcal
/
355 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
17.00 g.