Ingrediënten

  • 4 sliptongen, ontveld
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 ml visfond
  • 150 ml houdbare slagroom (zie tip)
  • 4 el bloem
  • 50 g roomboter
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 el fijngesneden peterselie

Bereiding

  1. Breng in een steelpan de sjalot met de wijn en de fond aan de kook. Kook tot 100 ml in. Voeg de slagroom toe en kook de saus tot de gewenste dikte in.
  2. Dep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de sliptongen erdoor. Smelt de boter in een ruime koeken- of vispan. Bak de sliptongen in 4-6 minuten goudbruin en net gaar; keer de vis halverwege. Voeg intussen de peterselie en peper naar smaak aan de saus toe.
  3. Leg de sliptongen op 4 borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er de witte wijnsaus over.

Lekker met aardappelpuree met roomboter en een groene salade met mosterdvinaigrette.

Tip

Gebruik voor de saus bij voorkeur een pakje houdbare slagroom. Deze is beter bestand tegen verhitting.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.