Ingrediënten

  • 4 dorades, panklaar
  • 2 limoenen, in plakjes
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de dorades onder stromend water schoon en dep de vis droog.
  2. Vul de dorades met de limoen en de koriander. Omwikkel de vis met de plakjes ontbijtspek. Zet het spek eventueel vast met cocktailprikkers. Bestrooi ze met zout en peper en leg de dorades op een bakplaat met bakpapier.
  3. Rooster de dorades 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vis gaar is en het spek bruin en krokant.

Lekker met couscous met extra koriander, grof gehakte pistachenootjes, limoensap, een royale scheut olijfolie en zout en peper naar smaak.

Tip

Leg de dorades in een visklem en rooster ze op de barbecue goudbruin en gaar.

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.