Ingrediënten

  • 4 sliptongen of tongfilets
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 4 el boter
  • 200 g (diepvries) doperwten
  • sap ½ citroen
  • 3-4 el bloem
  • 2 takjes verse munt
  • zout en versgemalen zwarte peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verwarm 2 eetlepels boter in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar.
  2. Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels boter in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege.
  3. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Schep de munt door de courgette. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast.

Serveer met gekookte krielaardappeltjes.

Tip

Vervang de doperwten door snijbonen in stukjes van 2 cm gesneden.

 

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.