Ingrediënten

  • 4 hele scharren, panklaar
  • 75 g roomboter
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el bloem
  • 4-8 sneetjes wit casinobrood
  • 2 el grofgehakte kervel of peterselie

Bereiding

  1. Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  2. Strooi de bloem op een bord. Bestrooi de scharren met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Smelt de resterende 50 g boter in een vispan of grote koekenpan (bak zo nodig na elkaar of in 2 koekenpannen). Leg de vis op de donkere huid in de boter en bak 4 minuten. Keer de schar en bak nog 3 minuten. Rooster intussen het brood in een broodrooster goudbruin.
  3. Snijd de toast diagonaal. Leg de schar op 4 borden. Lepel de champignonsaus over de vis. Leg er de toast bij en bestrooi met de kervel of peterselie.

Tip

Serveer gebakken schar met champignonroomsaus ook eens als hoofdgerecht, met aardappelkroketjes en een gemengde groene salade.

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.