Ingrediënten

  • 12-16 enkele scharfilets
  • 24 blaadjes basilicum
  • 250 g kerstomaatjes
  • 2 sneetjes wit casinobrood, zonder korst
  • 2 tenen knoflook
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 6 el olijfolie
  • 1 ciabatta, in plakjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes basilicum op. Rol de filets op. Bind er een stukje keukentouw om of steek de rolletjes vast met een cocktailprikker.
  2. Zet de scharrolletjes in een ingevette ovenschaal. Leg er de kerstomaatjes bij.
  3. Maal het brood in de keukenmachine tot fijn kruim. Meng er 1 fijngeperste teen knoflook, de citroenrasp, 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak door. Verdeel het broodkruim over de scharrolletjes.
  4. Bak de scharrolletjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant. Verhit intussen een grillpan.
  5. Gril de plakjes ciabatta aan beide kanten goudbruin en krokant. Leg ze op een schaal. Halveer de laatste knoflookteen en wrijf het brood in met de knoflook. Besprenkel met de laatste 4 eetlepels olijfolie en bestrooi met wat zout.
  6. Serveer de scharrolletjes met de geroosterde tomaatjes en de bruschette.

Tip

Serveer er nog een kleine portie spaghetti met tomaten-basilicumsaus bij.

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.