Ingrediënten

  • 400 g heekfilet, in stukjes
  • 25 g boter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1,5 l visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote (soep)pan. Fruit de sjalot. Schep er de bloemkoolroosjes door. Voeg de wijn toe. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur laag. Kook de bloemkool in 15 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  3. Voeg de heekfilet toe. Kook de soep nog 4-5 minuten zachtjes, tot de vis gaar is. Voeg de slagroom en peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 4 kommen of diepe borden.

Serveer er ciabatta met verse kruidenboter bij, heerlijk!

Heek

Heek wordt soms gerekend tot de kabeljauwachtige, maar het is toch echt een aparte soort. Deze diepzeevis komt voor in de Atlantische Oceaan en wordt door vissers ook wel 'mooie meid' genoemd. In Spanje, waar de heek 'Merluza' heet, is deze vis mateloos populair.

Alles over Heek

Heek

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
78 kcal
/
327 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
17.30 g.