Ingrediënten

  • 400 g schelvisfilet met huid, in 4 gelijke stukken
  • 200 g haricots verts
  • 3 el olijfolie
  • 75 g jonge bladsla
  • 50 g zwarte olijven, in ringetjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 el citroenvinaigrette (zie tip)
  • 1 (Frans) stokbrood, voor erbij

Bereiding

  1. Snijd de steelaanzet van de haricots verts. Kook de boontjes in 4 minuten knapperig gaar. Spoel ze onder stromend water koud en laat goed uitlekken.
  2. Bestrooi de schelvis met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de vis op de huidkant op matig vuur in 4-5 minuten krokant. Draai de vis en bak nog 2 minuten op laag vuur.
  3. Meng intussen de bladsla met de haricots verts, olijven en sjalot. Maak de salade aan met de vinaigrette.
  4. Verdeel de salade over 4 borden. Leg er de schelvisfilet bij. Serveer met het stokbrood.

Tip

Doe voor een frisse citroenvinaigrette 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels gladde mosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie in een schone jampot of dressingshaker. Schud tot een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Voeg naar wens nog wat fijngesneden tuinkruiden toe.

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.