Ingrediënten

  • 500 g schelvisfilet, in blokjes
  • 300 g witte rijst
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 150 ml kook- of slagroom
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 2 el zonnebloemolie

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook. Voeg de paprika en de champignons toe en bak 3 minuten mee. Schep de tomatenpuree en het paprikapoeder erdoor. Roer de wijn erdoor. Schenk de room erbij en breng de saus tegen de kook.
  3. Leg de blokjes schelvis in de saus. Stoof de vis afgedekt in 5 minuten net gaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de schelvis stroganoff over en bestrooi met de peterselie.

Tip

Schelvis stroganoff is ook heerlijk met frieten of stokbrood. Serveer er nog een frisse komkommersalade bij.

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.