Ingrediënten

  • 600 g schelvisfilet, in 4-8 stukken
  • 2 eieren
  • 6 el bloem
  • 75 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • ca. 75 ml melk
  • 4-6 el olijfolie
  • 25 g rucola
  • 1 citroen, in partjes

Bereiding

  1. Klop met een garde of vork de eieren los.
  2. Voeg 3 eetlepels bloem, de kaas, de oregano, de melk en wat peper toe. Klop tot een glad en dik beslag. Strooi de rest van de bloem op een bord.
  3. Wentel de vis door de bloem, schud het teveel eraf en haal de vis vervolgens door het beslag.
  4. Verhit in een koekenpan een flinke laag olijfolie. Bak de schelvisfilets in 2 minuten per kant goudbruin, krokant en net gaar. Leg de vis op een schaal. Bestrooi met de rucola en serveer met de partjes citroen.

Tip

Lekker met in de oven geroosterde aardappelpartjes met knoflook en grof zeezout.

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.