Ingrediënten

  • 200 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
  • 4-8 plakjes parmaham
  • 3 el olijfolie, om te bakken
  • 25 g rucola
  • handvol takjes fijne kruiden, bijv. kervel, bladpeterselie, dille
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 tl kappertjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 mini-pruimtomaatjes (pomodorini), in plakjes

Bereiding

  1. Wikkel de schelvisfilet in de parmaham. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 5 minuten krokant en net gaar.
  2. Meng intussen de rucola met de kruiden, het bosuitje en de kappertjes. Maak de kruidensalade aan met de olijfolie, wat zout en peper.
  3. Leg een flinke toef kruidensalade met de tomaatjes op 4 borden. Leg de schelvis erbij.

Tip

Omwikkel voor een extra volle smaak de vis ook eens met pancetta (Italiaans spek).

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.