Ingrediënten

  • 2 tilapiafilets, in de lengte elk in 6 repen
  • 1 winterwortel, in dunne lange repen
  • mespuntje mosterd
  • ---
  • Voor de marinade:
  • 1/2 el pesto
  • 2 el olijfolie
  • 2 el hot ketchup

Bereiding

  1. Steek elke reep tilapiafilet met een reep wortel zigzag aan een satéstokje en bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.
  2. Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in circa 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  3. Bestrooi ze naar smaak met (zee)zout.

Tip

  • Gebruik voor dit gerecht 12 kleine spiesen.
  • Je kan de spiesen ook al eerder op de dag voorbereiden: marineren, rijgen, in de koelkast bewaren en in de avond op de barbecue of grillplaat.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.