Ingrediënten

  • 4 schollen
  • 2 eieren
  • 2 sneden witbrood, zonder korst
  • 5 el olijfolie
  • 1 (kleine) romaine sla, in repen
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 4 el caesardressing (flesje)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de eieren in acht minuten hard. Pel en snijd ze in partjes. Snijd het brood in blokjes. Verhit in een koekenpan twee eetlepels olijfolie. Bak het brood in twee tot drie minuten goudbruin. Bestrooi de croutons met zout en schud ze op een bord.
  2. Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende drie eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gril de schol onder de hete ovengrill in acht tot tien minuten gaar, schuif de bakplaat iets lager als de vis te donker kleurt.
  3. Verdeel intussen de sla met de uiringen en partjes ei over vier borden. Sprenkel er de dressing over. Bestrooi de caesarsalade met de geraspte Parmezaanse kaas en de croutons. Leg de schol bij de salade op de borden en serveer.

Lekker met een partje citroen en ciabatta, gekookte krieltjes of verse frites.

Tip

Recept gemaakt of heb je een variatietip? Deel jouw foto op Facebook en tag ons met @Visrecepten

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.