Ingrediënten

  • 4 schollen
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 g rucola
  • 10 el olijfolie extra vierge
  • 3 el parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Pureer met de staafmixer de knoflook, de pijnboompitten, de rucola en 6-7 el olijfolie tot een gladde pasta. Meng er de kaas door. Breng de rucolapesto op smaak met zout en peper.
  2. Leg de schol op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de vis met de resterende 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de schol in de voorverwarmde oven in 8-10 min. gaar.
  3. Leg de schol op 4 borden. Schep er een flinke lepel rucolapesto bij.

Tip

Lekker met spaghetti en een partje citroen. Geef er een frisse tomatensalade bij.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.