Ingrediënten

  • 300 g gerookte forelfilet, in stukjes
  • 300 g witte rijst
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in halve plakjes
  • 2 uien, in partjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 8 zongedroogde tomaten in olie (pot), in reepjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 50 g rucola

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een schaal de paprika, de courgette en de ui met de olijfolie en zout en peper naar smaak. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  2. Verhit een grillpan. Gril de groenten in 2-3 porties in 5 min beetgaar. Schep ze op een bord. Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud.
  3. Meng de groenten met de forel en de zongedroogde tomaten door de rijst. Schep de wijnazijn en de extra vierge olijfolie erdoor. Breng de rijstsalade op smaak met zout en peper.
  4. Meng de rucola door de rijstsalade en serveer meteen.

Tips

  • Zet de rijstsalade bij voorkeur nog 1-2 uur afgedekt in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken. De salade kan ook de avond van tevoren worden gemaakt.
  • Dit gerecht is ook uitstekend voor een picknick. Vervoer de salade gekoeld. Meng de rucola vlak voor serveren door de salade zodat de slablaadjes knapperig blijven.

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.