Ingrediënten

  • 600 g scharfilets
  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 50 ml marsala of madeira
  • 125 ml slagroom
  • 1 el tijmblaadjes

Bereiding

  1. Bestrooi de scharfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of koekenpan de olijfolie. Bak de scharfilets in 2-3 min per kant goudbruin en net gaar.
  2. Neem de vis uit de pan en houd op een schaal onder aluminiumfolie warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Bak de champignons 4 min mee. Blus met de marsala of madeira.
  3. Schenk de slagroom in de pan en verwarm nog 3-4 min tot een romige saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
  4. Leg de scharfilets op 4 borden en schep er de champignonroomsaus over.

Serveer er gekookte krieltjes en haricots verts of peultjes bij.

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.