Ingrediënten

  • 500 g pijlinktvisjes (ca. 10 stuks van 20 cm)
  • 1 el sesamzaad
  • 250 g Chinese eiermie
  • 4 el (wok)olie
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 2 el munt, grof gehakt

Bereiding

  1. Maak de inktvisjes schoon: trek de kop met de tentakels voorzichtig van het lijf. Het inktzakje en de ingewanden komen vanzelf mee. Maak het lijfje van binnen schoon, verwijder ook de harde balein. Spoel de lijfjes onder stromend water schoon en laat uitlekken. Snijd tenslotte de tentakels van de kop; bewaar de tentakels en gooi de rest weg. Snijd de inktvis in stukjes van 2 cm. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en schud op een bord.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen. Verhit 2 el olie in een wok. Bak de stukjes inktvis en de tentakels al omscheppend 1-2 min. Schep ze op een bord.
  3. Verhit de laatste 2 el olie in de wok. Voeg de groenten toe en roerbak in 4 min. knapperig gaar. Voeg de inktvis, de sojasaus en de honing of gembersiroop toe en roerbak nog 1 min.
  4. Verdeel de mie met de inktvisroerbak over 4 kommen of diepe borden. Bestrooi met de munt en het sesamzaad.

Tip

Vervang de sojasaus en de honing of gembersiroop door 4 el zoete chilisaus. Weinig tijd? Maak de inktvisjes van tevoren schoon en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Ook de mie kan van tevoren worden gekookt, of neem kant-en-klare wokmie. Vervang de groenten door 1 zak wokgroente (400 g). Zo staat dit heerlijke wokgerecht in 15 minuten op tafel!

Pijlinktvis

Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.