Ingrediënten

  • 2 gestoomde makrelen van elk 300 g of 500 g gestoomde makreelfilet
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 6 wrap tortilla’s
  • 75 g veldsla
  • 8 Amsterdamse uien, in vieren
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Verwijder kop, staart en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het visvlees in stukjes. Meng de Griekse yoghurt met bieslook en peterselie en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  3. Bestrijk de tortilla’s met de Griekse yoghurt en leg wat veldsla met de sperziebonen, makreel, Amsterdamse uitjes en kerstomaatjes in een reep over het midden. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin door. Verdeel de resterende veldsla over borden en leg de wraps erop.

Tip

Deze wraps zijn ook lekker als meeneemlunch. Verpak dan elke wrap afzonderlijk strak in plasticfolie en neem ze mee in een lunchbox.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/