Ingrediënten

  • 4 stukken zalmfilet van 125 g
  • sap van ½ citroen
  • 250 g prei, in dunne ringen
  • 1 el verse oregano, fijngehakt
  • 2 el slagroom
  • 4 kleine trostomaten, gehalveerd
  • 450 g voorgestoomde aardappelschijfjes
  • 2 el olijfolie
  • 25 g gepelde pistachenootjes, grof gehakt
  • 1 lage ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes, ingevet

Bereiding

  1. Wrijf de stukken zalm in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze even liggen.
  2. Meng de prei in de ovenschaal met de oregano, room en wat zout en peper. Leg de zalm ertussen en zet de tomaatjes eromheen.
  3. Meng de aardappelschijfjes met de olijfolie en wat zout en peper en verdeel ze over de zalm en groenten. Strooi pistachenootjes erover.
  4. Schuif de schaal of schaaltjes in het midden van de oven. Schakel de oven in op 200 ˚C en bak de zalmschotel in 35 minuten goudbruin en gaar. Reken voor de kleine schaaltjes op 20 minuten.

Tip

Als je de oven pas inschakelt als het gerecht er al in staat, heb je niet alleen profijt van de opwarmwarmte. Door het geleidelijke opwarmen blijft het gerecht ook beter van smaak.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.