Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 200 ml tomatensap
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • 2 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 4 grote geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 4 kleine ovenschaaltjes
  • keukenpapier
  • 70 g pompoenpitten
  • 1 krop sla

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ˚C. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensap. Verdeel de tonijn in stukjes en meng ze in een kom met de bosui, oregano, kappertjes en mayonaise. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
  2. Dep de paprika’s droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte open. Schep het tonijnmengsel erin en duw de opening tot 2 cm dicht. Leg elke paprika in een ovenschaaltje en strooi de kaas erover. Schenk het tomatensap rond de paprika’s.
  3. Schuif de schaaltjes in de oven. Laat de kaas in 10 minuten smelten en de paprika’s door en door heet worden. Serveer de paprika’s bijvoorbeeld met couscous en een gemengde salade met pompoenpitten en croutons.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.