Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets à 125 g
  • 200 ml verse sinaasappelsap
  • 4 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 el grove mosterd
  • ½ el suiker
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • allesbinder
  • zout en versgemalen zwarte peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Wrijf de pangasiusfilets in met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper. Wentel de filets door de bloem. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis op matig tot hoog vuur in 8-10 minuten goudbruin en gaar.
  2. Pel en snipper de ui. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een steelpan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de rest van het sinaasappelsap, de mosterd, suiker en dille door de ui en warm de saus even zachtjes door. Bind de saus eventueel iets met allesbinder.
  3. Leg de pangasiusfilets op vier borden en schep de saus erover.

Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Tip

In plaats van bloem eens volkorenmeel of fijn verkruimeld brood.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.