Ingrediënten

  • 1 kg mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 bos peterselie, fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 1 pak diepvries filodeeg (10 plakjes), ontdooid

Bereiding

  1. Smoor de mosselen in een grote pan met olijfolie en 1 teen fijngehakte knoflook in 6 minuten afgedekt gaar. Verwijder de schelpen. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.
  2. Meng de peterselie met 2 tenen knoflook en de geraspte citroenschil. Snijd vellen de vellen filodeeg in lange repen van 4 cm breed, schep aan de onderkant een lepeltje kruiden en leg er een gekookte mossel op. Vouw het deeg zigzag rond de vulling tot driehoekjes, bestrijk ze met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bak de samosa in de oven in 15 minuten goudbruin.

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.