Ingrediënten

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 8 medium volkoren wraps
  • 2 aubergines, in frieten van 1 cm gesneden
  • 1 venkel, gehalveerd en in dunne plakjes
  • 250 g paneermeel
  • 3 eieren
  • 15 g shoarmakruiden
  • 1 el plantaardige olie
  • 8 takken peterselie
  • barbecuesaus
  • rucola

Bereiding

  1. Start met de crispy aubergines. Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren met wat peper en zout los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.
  3. Haal de auberginerepen door de eieren en wentel ze vervolgens in het paneermeel totdat ze aan alle kanten bedekt zijn. Bak ze in 10 minuten goudbruin en knapperig. (afhankelijk van de grootte van de Airfryer doe je dit in 2 keer).
  4. Dep ondertussen de kabeljauw goed droog en snijd in stukken van 5 cm. Schep voorzichtig om met de shoarmakruiden en 1 el olie.
  5. Bak de kabeljauwstukjes in 8 minuten gaar in de Airfryer. 
  6. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking en beleg met de crispy aubergine, venkel en kabeljauw en maak het af met rucola en barbecuesaus.
     

Ken jij onze Receptafette al? 

Dit recept is onderdeel van onze Receptafette. Samen met andere foodies heeft Debbie een heerlijk gerecht gemaakt met vis uit de airfryer als hoofdingrediënt. Benieuwd naar de andere recepten en thema's? 

Lees er hier alles over! 

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.