Ingrediënten

  • 4 tarbotfilets met huid van 150 g
  • 1 el citroensap
  • 50 g verse basilicum
  • 125 ml slagroom
  • 50 ml droge witte vermout
  • 40 g boter
  • 2 rijpe tomaten, in plakken

Bereiding

  1. Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
  2. Houd 4 mooie toefjes basilicum achter voor garnering. Pureer in de blender het resterende basilicum met de vermout en 50 ml water tot een gladde saus.
  3. Schenk de basilicumsaus in een steelpan en roer de room met wat zout en peper erdoor. Verwarm de saus al roerend op zacht vuur.
  4. Verwarm de boter in een koekenpan en leg de tarbotfilets op de huidkant erin. Bak deze kant in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis in nog 2-3 minuten bruin en gaar.
  5. Leg de tarbotfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de plakken tomaat 2-3 minuten in het bakvet.
  6. Schep de basilicumsaus in het midden op warme borden. Leg de tarbotfilets met de huidkant naar boven in de warme saus. Leg de plakjes tomaat op de tarbotfilets. Garneer met een toefje basilicum.

Tarbot

Tarbot is een grote ronde platvis die we met name tegenkomen in de horeca.

Alles over Tarbot

Tarbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
84 kcal
/
355 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
17.00 g.