Ingrediënten

  • 4 horsmakrelen
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • ½ citroen
  • 3 el olijfolie
  • 4 geroosterde paprika’s (uit pot), uitgelekt
  • 75 g rucola

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over. Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.
  3. Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel.

Lekker met gebakken aardappelpartjes. 

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/