Ingrediënten

  • 4 stukken harderfilet van 150 g, zonder vel
  • 4 takjes platte peterselie
  • 400 ml visfond of visbouillon
  • sap van ½ citroen
  • 25 g boter
  • 500 g prei, in dunne ringen
  • 2 el mosterd
  • 200 ml (kook)room

Bereiding

  1. Snijd de steeltjes van de peterselie en hak de blaadjes fijn. Breng in een wijde pan de fond of bouillon met het citroensap, de peterseliesteeltjes, de helft van de boter en wat versgemalen peper aan de kook.
  2. Leg de harderfilets in de fond en laat ze op zacht vuur in 8-10 minuten tegen de kook aan gaar worden. Neem de vis met een schuimspaan uit het vocht, laat ze even uitlekken en leg ze op een warm bord. Houd de harderfilets warm onder aluminiumfolie.
  3. Kook het vocht op hoog vuur in 6-8 minuten tot de helft in. Verwijder de peterseliesteeltjes. Voeg de mosterd en room aan het ingekookte vocht toe en kook alles nog 4-6 minuten tot het een mooie saus wordt. Verwarm intussen de resterende boter in een wok en roerbak de prei in 3-4 minuten beetgaar. Voeg wat zout en peper toe.
  4. Schep de prei op warme borden en leg er een harderfilet op. Schep de mosterdsaus erover en garneer met peterselie.

Lekker met aardappelpuree

Harder

In Nederland noemen vishandelaren de harder ook wel 'witte zalm'. Dit heeft te maken met de smaak: deze ligt tussen de zalm en zeebaars in.

Alles over Harder

Harder

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
101 kcal
/
422 kj
Vetten:
3.30 g.
Eiwitten:
19.20 g.