Ingrediënten

  • 4 stukken harderfilet van 150 g
  • sap van ½ citroen
  • 30 g platte peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 25 g blanke amandelen
  • 25 g geraspte oude Goudse kaas
  • 100 ml olijfolie
  • 50 g volkorenmeel

Bereiding

  1. Wrijf de harderfilets in met zout, versgemalen peper en wat citroensap en laat ze 10 minuten liggen.
  2. Pureer in een blender de peterselie, knoflook, amandelen en geraspte kaas met 75 ml olijfolie tot een gladde pesto. Doe de pesto over in een schaaltje en voeg wat zout en peper naar smaak toe. Verdun de pesto eventueel met een scheutje water tot sausdikte.
  3. Strooi het volkorenmeel in een diep bord en wentel de harderfilets erdoor. Verwarm de resterende olijfolie in een koekenpan en leg de harderfilets erin. Bak de harderfilets in 6-8 minuten mooi bruin en net gaar. Keer ze halverwege voorzichtig.
  4. Leg de gebakken harderfilets op warme borden en druppel de pesto eromheen.

Lekker met tagliatelle en snijbonen.

Harder

In Nederland noemen vishandelaren de harder ook wel 'witte zalm'. Dit heeft te maken met de smaak: deze ligt tussen de zalm en zeebaars in.

Alles over Harder

Harder

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
101 kcal
/
422 kj
Vetten:
3.30 g.
Eiwitten:
19.20 g.