Ingrediënten

  • 4 kg verse mosselen
  • 4 el verse basilicum, gehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 el sjalotten, gesnipperd
  • 4 el verse peterselie, gehakt
  • 1 tl grof zeezout
  • peper uit de molen
  • 6 el goede olijfolie
  • 2 citroenen, in vieren gesneden
  • 6 pomodori tomaten, in blokjes gesneden
  • 50 cl pastis
  • 2 dl ongezoete room
  • 3 el crème fraîche
  • 3 dl gezeefde tomaat

Bereiding

  1. Maak de mosselen goed schoon en verwijder met een mesje eventuele baarden.
  2. Doe de olijfolie in de wok en verwarm deze. Voeg de mosselen, sjalotten, knoflook, peterselie, basilicum, zeezout en peper toe en draai het vuur hoog. Houd voor de garnering wat peterselie en basilicum achter. Schep de mosselen regelmatig om zodat ze garen en open gaan staan (ca. vijf minuten). Voeg dan de tomaat en de pastis toe en schep de mosselen nog een paar keer om (ca. twee minuten). Schep de gewokte mosselen in diepe borden.
  3. Verwarm het overgebleven kookvocht op hoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten en ongezoete room toe en kook dit in. Voeg de crème fraîche toe. Giet dit soepje over de mosselen in de borden en garneer met partjes citroen en de verse kruiden.

Serveer met vers Zeeuwse Vlegel-brood en een groene salade.
 

Bron
Mosselglossy

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.