Ingrediënten

  • 2 hele botten, schoongemaakt
  • 1 grote stevige appel of 2 kleine stevige appels
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 100 g bloem
  • 2 koude eieren
  • 200 ml koud bier
  • 150 ml olie

Bereiding

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ½ cm. Meng de appelblokjes in een schaaltje met 1-2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en verse kruiden. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en laat de appelsalsa in een kwartiertje op smaak komen.



Wrijf de vissen in met zout en peper. Klop in een wijde (oven)schaal de bloem met de eieren en het bier tot een glad beslag.



Verhit de olie in een koekenpan. Wentel een vis door het beslag en leg deze in de koekenpan. Bak de vis op vrij hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer de vis halverwege de bereidingstijd voorzichtig met een brede spatel. Leg de vis op een warm bord en houd hem warm onder aluminiumfolie. Bak de andere vis op dezelfde manier.



Leg de vissen op warme borden. Schep de appelsalsa naast de gebakken bot.

Serveertip

Lekker met broccoli en gebakken aardappeltjes