Ingrediënten

  • 4 hele botfilets met vel
  • sap van 1 citroen
  • 250 g cherrytomaatjes (aan takjes)
  • 1 el olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Wrijf de botfilets in met zout, versgemalen peper en 2 eetlepels citroensap. Laat de filets 5 minuten liggen.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Leg de takjes met tomaatjes in een bakblik en druppel de olijfolie erover. Schuif de tomaatjes 15 cm onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot de velletjes openknappen.
  3. Verwarm de boter in een grote koekenpan en leg 2 filets met de huidkant in de boter. Bak de filets op matig hoog vuur in 2-3 minuten knapperig bruin en gaar. Leg de gebakken botfilets met de huid naar boven op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere botfilets in dezelfde pan.
  4. Roer een scheutje water met 2-3 eetlepels citroensap, de uienringetjes en peterselie door het bakvet. Laat dit heel even koken en schep de jus dan over de botfilets. Leg op elke vis een takje met tomaatjes

 

Tip

Lekker met gebakken aardappeltjes.