Ingrediënten

  • 300 g Hollandse garnalen
  • 500 g groene asperges
  • 300 g pappardelle (pasta)
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 ml gevogeltefond
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, in krullen geschaafd
  • handje basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  2. Snijd 1½ - 2 cm van de harde uiteinden van de asperges en schil eventueel de onderkanten. Snijd de asperges in stukken van 3 cm.
  3. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui in 2 minuten zachtjes glazig. Schep de asperges en tijm erdoor en schenk de fond en wijn erbij. Voeg wat zout en peper toe. Smoor de asperges zonder deksel in 5 minuten gaar, zodat er vocht kan verdampen.
  4. Laat de pappardelle in een vergiet uitlekken en schep de pasta en driekwart van de garnalen door de asperges. Warm het gerecht nog heel even door en schep het in warme diepe borden. Schep in het midden een bergje garnalen en garneer met krullen Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.