Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 1 kilo witte asperges
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 eieren, gesplitst
  • 50 g zeekraal

Bereiding

  1. Schil de asperges met een dunschiller van het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½- 2 cm van de harde onderkanten af.
  2. Snijd de aspergepunten op 4 cm af en snijd de asperges verder in stukjes van 1 cm. Kook de aspergepunten in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en aspergestukjes zachtjes glazig. Voeg de wijn toe en smoor de asperges in nog 4-6 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen. Pureer het aspergemengsel in de blender en meng de dooiers erdoor.
  4. Klop de eiwitten in een kom zo stijf dat er pieken blijven staan. Spatel het aspergemengsel en driekwart van de garnalen erdoor. Schep het mengsel snel in de ovenschaaltjes en verdeel de resterende garnalen in het midden. Leg de aspergepunten erin.
  5. Schuif de schaaltjes in de oven en bak de soufflés in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Garneer ze uit de oven met zeekraal.

 

Tip: dit gerecht is lekker met frietjes

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.