Ingrediënten

  • 4 wijtingfilets à 150 g
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 4 el olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 250 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • 1 el kappertjes
  • 50 g kleine zwarte olijven, zonder pit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap, wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen.
  2. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  3. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden.

Lekker met pappardelle en een groene salade van Romaanse sla met roosjes broccoli.

Tip

Gebruik 4 eenpersoons ovenschaaltjes of een lage ovenschaal, ingevet met olijfolie.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.