Ingrediënten

  • 400 g wijtingfilet, in blokjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el Griekse yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse dille, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • 4 geroosterde rode paprika’s (uit pot)
  • 75 g gruyère, geraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor.
  3. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover.
  4. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Lekker met vers geroosterd witbrood.

Tip

Gebruik 4 lage eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet.

Maak zelf geroosterde paprika's

Gebruik twee paprika’s, dat is voldoende. In een hete oven van 220˚C in 20 minuten rooster je de paprika's tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika’s in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika’s goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika’s.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.