Ingrediënten

  • 400 g wijtingfilet, in 8 stukken
  • 2 el balsamico-azijn
  • 150 g haricots verts, gehalveerd
  • 6 el olijfolie
  • 1 kropje eikenbladsla, blaadjes in stukken gescheurd
  • 75 g veldsla
  • 40 g rucola
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 el bloem
  • 3 el fijne polenta of couscous
  • 150 g groene druiven zonder pit, gehalveerd
  • 150 g rode druiven zonder pit, gehalveerd

Bereiding

  1. Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan.
  2. Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
  3. Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door.
  4. Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar.
  5. Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.