Ingrediënten

  • 300 g gestoomde makreel
  • 1 avocado
  • 2 el (halfvette) mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el grove mosterd
  • 4 volkoren broodjes
  • 6 blaadjes radicchio, in grove stukken
  • handje rucola
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Verwijder de kop en het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in grove stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit en trek de schil van de helften. Snijd de avocado in lange plakken.
  2. Roer in een kommetje de mayonaise, yoghurt en mosterd door elkaar en voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  3. Snijd de broodjes open en bestrijk de snijvlakken met de mosterdmayonaise. Leg elk broodje op een bord en beleg de broodjes met radicchio, rucola en avocado. Leg de stukken makreel erop.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/