Ingrediënten

  • 250 g gepelde Hollandse garnalen
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 2-3 tl citroen
  • 4-6 takjes waterkers

Bereiding

  1. Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.
  2. Meng de crème fraîche met de mayonaise. Schep de gehakte en de hele garnalen en de helft van de sjalot erdoor. Breng de garnalentartaar op smaak met de dille, citroensap en zout en peper.
  3. Leg op 4 borden een kookring (6 cm ø). Schep de garnalentartaar in de ringen en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Verwijder de ringen.
  4. Maak de tartaartjes af met de waterkers, de rest van de sjalot, de apart gehouden garnalen en peper naar smaak.

Lekker met verse witte toast.

Wijntip

Het zilte, romige garnalentartaartje vraagt om een frisse witte wijn met rondeur. Een Pinot Blanc d'Alsace past perfect in dat profiel.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.