Ingrediënten

  • 60 g fijne mosterd
  • olie om te frituren
  • 500 g ongepeld garnalen
  • 2 bakjes tuinkers, geknipt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Smeer de mosterd uit op een siliconenmat of bakpapier in een zo dun mogelijke laag. Droog de mosterd 2 uur in de oven.
  3. Schakel de oven naar 120°C en droog de mosterd nog 30 min. of tot helemaal droog. Breek de gedroogde mosterd in stukken en verpulver in een blender of specerijenmolentje tot mosterdpoeder.
  4. Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood er goudbruin in kleurt. Frituur de garnalen in porties. Bestuif ze met mosterdpoeder en bestrooi met tuinkers. Eet de ongepelde garnalen gewoon met je vingers, de schil en de kop zijn door het frituren ook eetbaar en lekker zoutig en knapperig.
Bron
Delicious i.o.v. Nederlands Visbureau

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.